Cateva exemple de omoruri din V.T.

V.T. este o sursa inepuizabila de astfel de exemple, judecati voi daca acesta este standardul de moralitate pe care doriti sa il urmati. Sunt foarte curios daca in scoli, unde mai nou s-a introdus religia ca materie obligatorie, sunt prezentate si aceste exemple.

Din sutele de exemple de acest gen prezente pe tot cuprinsul V.T., prezint cateva care sunt dovezi incontestabile ale cruzimii, rautatii si nedreptatiilor comise de D-zeul biblic.

Probabil voi reveni ulterior cu alte completari la aceasta lista. Enjoy!

1. Chivotul Domnului

II Regi 6:6 – pasajul cand David cu tot poporul care era cu el, s-au pornit sa duca chivotul Domnului.: … Cand insa au ajuns la aria lui Nachon, Uza si-a intins mainile sale spre chivotul Domnului ca sa-l sprijine, si s-a apucat de el, caci boii erau gata sa-l rastoarne.

7. Domnul insa s-a mainiat pe Uza si l-a lovit Dumnezeu chiar acolo pentru indrazneala lui si a murit el acolo langa chivotul Domnului.

Cu ce a gresit Uza? din cate inteleg, a avut o deosebita grija in transportarea chivotului, asigurandu-se ca nu se rastoarna.
2. Dumnezeu ucide copii de parca ar fi muste

IV Regi 2:23-24 – Drumul lui Elisei catre Betel: De acolo s-a dus el la Betel. Si cum mergea pe drum, au iesit din cetate niste copii si s-au apucat sa rada de el zicand: ‘Hai, plesuvule, hai!’

24. Iar el, intorcandu-se si vazandu-i, i-a blestemat cu numele Domnului. Atunci, iesind din padure doi ursi, au sfasiat din ei patruzeci si doi de copii.

Tot in aceasta categorie, citam din Psalmul 136:

8. Fiica Babilonului, ticaloasa! Fericit este cel ce-ti va rasplati tie fapta ta pe care ai facut-o noua.
9. Fericit este cel ce va apuca si va lovi pruncii tai de piatra.

Orice comentariu este de prisos…

3. Un alt om este ucis pt ca nu a vrut sa loveasca pe un altul

III Regi 20:35-36 Atunci un om din fiii proorocilor a zis catre un prieten al sau, dupa cuvantul Domnului: ‘Bate-ma!’ Dar acesta nu s-a invoit sa-l bata. Atunci i-a zis: ‘Pentru ca nu asculti de glasul Domnului, iata, cand vei pleca de langa mine, te va ucide un leu’. Si plecand, omul acela de la el, l-a intalnit un leu si l-a ucis pe dansul.

4. Proorocia despre Babilon

Isaia 13:15-16 Oricine va fi aflat va fi strapuns si oricare va fi prins va cadea de sabie. Copiii lor vor fi zdrobiti inaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite si femeile lor necinstite.

Iata ca in acest exemplu, D-zeu nu pedepseste doar cu moartea, ci si cu jafuri si violuri.

Sunt curios daca este cineva care sa zica si la acest exemplu ca violul si jaful de fapt reprezinta ceva metaforic.

(va urma)


Comments

comments

1 comentariu la „Cateva exemple de omoruri din V.T.”

 1. Cartea lui Iosua Navi, cap. 6, de departe cel mai mare act de cruzime pe care mi-l amintesc din V.T.
  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=41&cap=6#4

  Nici azi nu s-a schimbat nimic, nu-i asa?
  Bombardamentul Fasiei Gaza s-a produs cu sponsorizarea Guvernului SUA si acordul ONU, si Organizatia Mondiala a Sanatatii e complice tacit cu regimul zionist american la raspandirea pandemiei porcine, si 9.11 e un Perl Harbor 2, si asasinarea lui Kenedy si a fratelui sau sunt fapte reale, si ca Irak si Iran sunt noul Vietnam.

  In concluzie, am sa le spun copiilor mei, tragic dar adevarat aveti de ales intre, un Dumnezeu posesiv care va omoara daca savarsiti pacatul, cum citim ca plata pacatului este moartea cu reversul ca El este Dumnezeu zelos si se milostiveste până la al miilea neam către cei ce Il iubesc şi păzesc poruncile Lui, si recomandarea zilei Noua Ordine Mondiala,
  http://www.recomandarea-zilei.com/2009/03/ce-mai-e-si-asta-noua-ordine-mondiala.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sa fim siguri ca nu esti un robotel :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.