Aceasta este Cartea Cartilor?

Exista numeroase porunci, indicatii, sfaturi in Biblie, atat in N.T. cat si in V.T. care citite azi, in cel mai fericit caz provoaca rasul. Probabil ca acum mii de ani, aveau o oarecare noima, privite din perspectiva omului pseudo-primitiv.

Faptul ca azi, le gasim hilare, este inca o dovada a faptului ca aceste scrieri nu sunt atat de actuale pe cat se zice, ca ele sunt produsul mintii oamenilor, unor oameni cu intelegere limitata aspura lumii inconjuratoare.

Femeia – si aici ma mir cum de gruparile feministe nu protesteaza pentru tratamentul degradant la care au fost supuse ele in Biblie – este privita ca un obiect, o proprietate a barbatului, nu are nicio valoare, niciun drept, niciun cuvant de spus. Voi aduce suficiente argumente pentru a sustine aceasta afirmatie.

Din N.T. invatam ca este o necinste pentru barbat sa isi lase parul lung (partidul te vrea tuns, roackere !!!) – 1 Corintieni 11:14.

Cum de Iisus este reprezentat in toate icoanele ca avand plete? Este exceptia care intareste regula vor zice unii 🙂

Mai mult, este necinste pentru barbati sa poarte haine si accesorii de femei, precum si femeilor sa poarte haine si accesorii de barbati.

Din V.T. aflam urmatoarea lege:

Deuteronomul 25:5 De vor trai fratii impreuna si unul din ei va muri, fara sa aiba fiu, femeia celui mort sa nu se marite in alta parte dupa strain, ci cumnatul ei sa intre la ea, sa si-o ia sotie si sa traiasca cu ea.

Frumos, nu?

Tot din Deuteronomul aflam ce este voie sa mancam si ce nu, din randul animalelor, se pot manca cele curate, diferenta facand-o tipul de copita cu care este incaltat bietul animal. Un alt criteriu, este daca isi rumega mancarea. Pica testul iepurele si porcul – oare cati crestini respecta aceste reguli?

Dintre vietuitoarele din apa – doar cele cu aripi si solzi. Dintre pasari, cele curate – si primim o lista lunga de pasari care ar indeplini aceasta cerinta, printre ele aflandu-se si liliacul (!!).

Si totusi, daca D-zeu a facut toata flora si fauna, de ce anumite animale sau pasari sunt necurate?

Mortaciunile nu trebuie mancate, trebuie date la strain sa le manance, sau vandute acestora.

Despre rolul femeii:

1 Corintieni 14:34-35 Ca in toate Bisericile sfintilor, femeile voastre sa taca in biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice legea.
35 Iar daca voiesc sa invete ceva, sa intrebe acasa pe barbatii lor, caci este rusinos ca femeile sa vorbeasca in biserica.

Este interesanta legea care trateaza violurile:

Deuteronomul 22:28 De se va intalni cineva cu o fata nelogodita si o va prinde si se va culca cu ea si vor fi prinsi, 29. Atunci cel ce s-a culcat cu ea sa dea tatalui fetei cincizeci de sicli de argint, iar ea sa-i fie nevasta, pentru ca a necinstit-o; toata viata lui sa nu se poata desparti de ea.

Cu alte cuvinte, femeia violata este vanduta violatorului pe 50 de sicli de argint.

Tot legat de viol, daca o fata este violata in cetate, ea va fi ucisa cu pietre la poarta cetatii pentru ca nu a tipat suficient de tare sa fie auzita. Daca este violata pe camp, va fi ucis doar violatorul.

Nu doar femeia violata este evaluata la o suma de bani, ci si sarcina pierduta ca urmare a unor lovituri:

Iesirea 21:22 De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior. 25. Arsura pentru arsura, rana pentru rana, vanataie pentru vanataie.

Sa mai zica vreun crestin ca D-zeu este impotriva avortului iar copilul este un suflet inca din stadiul de embrion!

Si din nou, barbatul femeii stabileste despagubirea pentru pierderea sarcinii, femeia nu are niciun cuvant.

Mda, intr-adevar, aceasta este cartea pe care trebuie sa o urmam.

Si pentru a intregi aceasta imagine idilica pe care sper ca o aveti acum despre aceasta scriere, inchei cu descrierea felului in care D-zeu asteapta sa i se aduca jertfe. Asemenea practici, daca ar fi vazute la alte religii, ar fi imediat catalogate drept barbarii, obiceiuri pagane, monstruozitati, etc. In biblie, este ceva normal, cerut de D-zeu:

Iesirea 29:10 Sa aduci apoi vitelul inaintea cortului adunarii si sa-si puna Aaron si fii lui mainile pe capul vitelului, inaintea Domnului, la usa cortului adunarii. 11. Sa junghii vitelul inaintea Domnului, la usa cortului adunarii. 12. Sa iei din sangele vitelului si sa pui cu degetul tau pe coarnele jertfelnicului, iar celalalt sange sa-l torni tot la temelia jertfelnicului. 13. Apoi sa iei toata grasimea cea de pe maruntaie, seul de pe ficat, amandoi rarunchii si grasimea de pe ei si sa le arzi pe jertfelnic. 14. Iar carnea vitelului, pielea lui si necurateniile lui sa le arzi cu foc afara din tabara. Caci e jertfa pentru pacat. 15. Dupa aceea sa iei un berbec si sa-si puna Aaron si fiii lui mainile pe capul berbecului; 16. Sa junghii berbecul si, luand sangele lui, sa stropesti jertfelnicul de jur imprejur. 17. Sa tai apoi berbecul in bucati, sa speli cu apa maruntaiele si picioarele si sa le pui pe bucati langa capatana lui. 18. Si sa arzi berbecul tot pe jertfelnic. Aceasta este ardere de tot Domnului, jertfa Domnului, mireasma placuta inaintea Lui.

Ma opresc aici. Ma cheama ratustele. Am plecat sa le dau ceva.

Comments

comments

23 de comentarii la „Aceasta este Cartea Cartilor?”

 1. Presupun ca nu prea vezi diferenta dintre Vechiul si Noul Testament, intre vechiul si noul Legamant.

  Inainte de a afirma anumite lucruri, cand citesti Biblia, intreaba-te si tu DE CE scrie asa? ce scop are cartea respectiva?

  Nu poti sa scoti din context ce spune Legea VT fara sa stii de ce a fost data Legea VT. Si daca te uiti mai bine, citeste si vezi cui a fost data legea VT?

  Si in Romania anumite legi sunt doar pentru persoane juridice, altele doar pentru persoane fizice.

  Acum, stiu ca este greu pentru tine sa citesti Biblia din alta perspectiva decat cea de ateu….asa ca mi se pare ca degeaba incerci sa comentezi Biblia.

 2. Ma omorati cu ‘scosul din context’. Acesta este argumentul invocat de 99% din aparatorii Bibliei 🙂 .
  Te rog sa imi explici cum poate fi scos din context, sau aprobat din orice perspectiva vrei tu, ucisul copiilor nevinovati, violul femeilor nevinovate, dreptul de posesie asupra altor indivizi, etc. Sa nu mai vorbesc de practicile barbare cerute (atentie, cerute, si nu aprobate sau trecute cu vederea !!) de D-zeu in V.T., dupa cum ziceam intr-un post ele par scoase dintr-o scena cu ritualuri satanice sau voodoo.

  Cand dai o lege, indiferent cui si cand, incerci sa aduci pe respectivii, pe o cale dreapta, nu?
  Cu riscul de a ma repeta, pentru ca am avut exact aceasta discutie cu ‘tais’ pe marginea unui alt post, de ce crezi ca D-zeu a putut porunci sa nu mananci decat anumite animale care au doar un anumit fel de copita, dar nu a putut porunci evreilor sa aibe un comportament uman fata de copii, femei, etc?
  Iti spun eu de ce, pentru ca aceste legi pareau normale in vremea respectiva, astea erau obiceiurile, etc.
  Si cum Dumnezeu este considerat perfect, el este deasupra timpurilor, judecata lui nu poate fi influentata de vremuri. In concluzie, aceste legi puteau fi scrise doar de oamenii acelor vremuri.
  Cat despre scop, in 2 cuvinte: subjugarea maselor.
  Numai bine.

 3. „Cat despre scop, in 2 cuvinte: subjugarea maselor.” – al cui era scopul?

 4. @mirela: era un raspuns pt Claudiu, zicea in comentariul lui „Inainte de a afirma anumite lucruri, cand citesti Biblia, intreaba-te si tu DE CE scrie asa? ce scop are cartea respectiva?”.
  Am incercat sa ii raspund la ambele intrebari.

 5. esti figura, am inteles ca despre „carte” era vorba, dar „cartea” e un mijloc pt indeplinirea scopului „cuiva”; cine este „acesta” care are un scop pe o perioada asa de indelungata?

 6. preotimea, biserica si toti cei din umbra care trag sforile pentru propriile interese (materiale si nu numai), pentru manipularea, controlul maselor.

 7. D-le Claudiu, nu mai aveti argumente pentru a justifica atrocitatile permise, cerute si uneori chiar savarsite de asa-zisul dumnezeu din biblie? De fapt in biblia originala nu apare niciodata termenul de dumnezeu, ci mai multe nume ale unor zei ai vechilor evrei: elohim, elsabaot, eladonai, eleli…In sec. XII EN, cu ocazia traducerii bibliei din aramaica in latina, calugarul Eronim a INLOCUIT aceste nume cu termenul de dumnezeu(dominus dei).
  Stiu ca este greu sa ne dezvatam de ceea ce am fost invatati de mici, dar se pare ca am fost mintiti…La ce bun sa crezi in ceva daca pur si simplu nu este adevarat?!

 8. @ ADY. Pot sĂ -ti spun dragul meu semen intr-u ratiune, cĂ  Scriptura are
  explicatii pt. toate lucrurile , inclusiv sfĂ rsitul acestui univers si al
  pĂ mĂ ntului, crearea unui nou pĂ mĂ nt si a unui nou univers ,a judecĂ tii celei mari, a ImpĂ rĂ tiei de 1000 de ani cu Hristos Domnul, a venirii lui
  in SlavĂ  cu ingerii si sfintii SĂ i , a nimicirii Anticristului ….si altele si pe
  care la cĂ teva dintre acestea vei fi martor ocular, (aceste subiecte ti
  le-am scris in ordinea inversĂ  ), si bineinteles sunt explicatii si pt.
  atrocitĂ tile „cerute si permise”, si pt. a avea aceste explicatii ar fi nevoie
  de o „cĂ rticicĂ ”de mĂ car cĂ teva zeci de pagini, dar le poti citi si singur,
  acolo unde a fost poruncit aceste lucruri ĂŹti aratĂ  si motivul pt. care, deci la lucru !
  Despre Biblia in original si a NUMELUI lui Dumnezeu iti dau cĂ teva date :
  In functie de nevoile speciale a poporului SĂ u s-a lĂ sat descoperit prin cĂ teva Nume simple sau compuse. In limba ebraicĂ ; EL , ELOAH si ELOHIM > toate inseamnĂ  DUMNEZEU.
  Tetragrama YHWH > tradus inseamnĂ  „EU SUNT CEL CE SUNT” deci
  dintotdeauna „EU SUNT „, ” CEL VESNIC „. Un mic amĂ nunt ,ISUS S-a
  identificat cu acest nume in Evanghelii.
  YHWH > tradus in romĂ nĂ  are douĂ  forme : IEHOVA sau IAHVEH si s-a
  optat pt. DOMNUL , transliterarea cuv. grecesc KURIOS ( V.Test. a fost
  tradus din ebraicĂ  in greacĂ  cu aprox. 150 i.d.Cr.)
  CĂ teva nume compuse:
  YHWH ELOHIM > DOMNUL DUMNEZEU
  YHWH – Rafa > DOMNUL care vindecĂ 
  YHWH – Jireh > DOMNUL va purta de grijĂ 
  YHWH – Nisi > DOMNUL este steagul meu
  YHWH – Salom > DOMNUL pacea noastrĂ 
  YHWH – Tidkenu > DOMNUL dreptatea noastrĂ 
  YHWH – Sama > DOMNUL este prezent
  EL ELYON > DUMNEZEUL Cel Prea Inalt
  EL ADONAI > DUMNEZEU , STAPINUL
  EL SADAI > DUMNEZEU Atotputernic
  El OLAM > DUMNEZEUL Cel Vesnic
  YHWH SAVAOT > DOMNUL Ostirilor
  Deci , eu nu vĂ d nici un zeu , dacĂ  doresti sĂ  cunosti cĂ tiva tot in Biblie ĂŹi vei gĂ si , la care Dumnezeu a poruncit poporului SĂ u sĂ  nu se inchine,
  cĂ ci nu sunt dumnezei adevĂ rati, ( evreii erau singurul popor monoteist din antichitate).
  Acum ,nu stiu ce ai fost tu invĂ tat de mic ( Scripturile, nu pre cred),dar
  doresc sĂ  corectezi cĂ teva lucruri despre IERONIM, ( 347-420 ), nu sec.
  xii .
  A fost botezat in 360 , si timp de cĂ tiva ani a fost student in ROMA si in
  orasele Galiei . In urmĂ torii 10 ani a vizitat Antiohia trĂ ind o viatĂ  monasticĂ  si invĂ tind limba ebraicĂ . In 382, ajunge secretarul Episcopului de Roma care ĂŹi sugereazĂ  traducerea BILIEI in LatinĂ .
  In 386 , pleacĂ  in Palestina intr-o mĂ nĂ stire la Betleem , in care va rĂ mĂ nea toatĂ  viata . In 396 , terminĂ  revizuirea N . Test. ( din greacĂ , numai evang. dupĂ  Matei a fost in aramaicĂ  ). In 404 -405 , terminĂ  tr.
  in LatinĂ  din ” ebraicĂ  ” a V. Test. ( exista si versiunea in greacĂ  „Sep-
  tuaginta fĂ cutĂ  cu 150 i.d Cr. ), dupĂ  cĂ t se vede unii au muncit un
  ” piculet ” , pt. ca noi in zilele de astĂ zi sĂ  putem avea aceastĂ  Sf. Carte.
  Cu sĂ nĂ tate.

 9. @ admin. SĂ  trĂ iesti mult cĂ ci vom avea multe de discutat. MĂ  voi rezuma la inceput doar prin punctarea anumitor idei pe care le afirmi , dar mai inainte de aceasta doresc sĂ  fac o micĂ  parantezĂ . V. Test. sunt
  niste scrieri date prin revelatie poporului evreu in care se afirmĂ  tot ce a
  fĂ cut acest Dumnezeu ( creatie, porunci, legi, promisiuni profetice, slujbele in Templu , preotia , legĂ minte ( acorduri ), si cea mai importantĂ  revelatie , VENIREA UNUI MANTUITOR . N.Test. incepe cu
  implinirea acestei mari revelatii, prin venirea lui ISUS HRISTOS in
  Evanghelii, apoi Faptele Apostolilor cu infiintarea primelor BISERICI si
  in continuare ” 22 ” de epistole ( scrisori ) , cu invĂ tĂ turile si sfaturile
  Sfintilor Apostoli pt. Bisericile infiintate in Imperiul ROMAN de atunci.
  Acum as dori sĂ  stiu de pe care pozitii faci aceste afirmatii ( esti evreu
  sau crestin ), cĂ ci pt. a putea discuta despre ceea ce te face sĂ  rĂ zi , sau
  a primi explicatii din partea unui ” pseudo-primitiv „, e ca si cum am in-
  cheia discutia inainte de a o incepe si incĂ  un lucru deloc lipsit de importantĂ  , cĂ ci pentru a discuta cĂ t de cĂ t despre aceste subiecte ar
  trebui sĂ  le cunosti … si pt. a ajunge la cunostinta lor s-ar putea sĂ  fie
  nevoie de cĂ tiva anisori….! nu te speria, nu mĂ  gĂ ndesc sĂ  faci „teologia”
  ci doar studiu personal. Deci acestea fiind zise astept sĂ  devi intelept ,
  cĂ ci de inteligentĂ  nu duci lipsĂ . SĂ nĂ tate.

 10. Salutare,
  Mersi de aprecieri & deschiderea pt acest tip de discutii.
  Pozitia de pe care fac aceste afirmatii nu este nici a unui evreu, nici a unui crestin, este pozitia unui ateu, credeam ca am fost suficient de clar in aceasta privinta sa nu las loc de indoiala.
  In rest, astept comentariile tale in continuare, pe marginea celor spuse de mine.
  Nu exclud faptul sa mai existe din cand in cand cate o idee inteleasa gresit de mine, pentru care sa ai o explicatie valida, pe care o voi accepta bucuros. Partea cea mai frumoasa (pentru mine, desigur) este ca pentru mine este de ajuns sa ramana o singura idee adevarata in picioare (care sa demonstreze ori un fals, ori un lucru condamnabil), idee suficienta sa risipeasca calificativele de atot-in-sus si atot-in-jos atribuite D-zeului vostru si cartii inspirate de el.
  In rest, numai bine.

 11. Salut , ADMIN . Voi incepe cu ; ” pĂ rul bĂ rbatului „, invĂ tĂ tura pe care o
  dĂ  Ap. Pavel unei Biserici , deci unor bĂ rbati care s-au hotĂ rit sĂ  urmeze
  aceastĂ  cale nu impusĂ  , ci alesĂ  liber , Biserica reprezentĂ nd singura
  institutie a lui Dumnezeu pe pĂ mĂ nt si ea trebuie sĂ  manifeste (decentĂ ,
  puritate ), si nu poate veni oricum la inchinare , aceeasi idee fiind valabilĂ  si pt. imbrĂ cĂ minte. Pe tine n-ar trebui sĂ  te deranjeze aceste lucruri, fiind ateu.
  DacĂ  Iisus a fost reprezentat cu plete , aceasta a fost si este o bunĂ  afacere pt.( Iconoclasti , pictori , scluptori ….), din Evanghelii nu vei extrage acest lucru.
  DEUT. 25.5 . DUMNEZEU a dat o tarĂ  ( o mostenire ) poporului SĂ u , pe care a impĂ rtit-o intre cele 12 semintii ale lui Israel , si aceastĂ  mostenire trebuia sĂ  rĂ mĂ nĂ  in cadrul familiei acelei semintii, de fapt
  rĂ spunsul il ai in urmĂ toarele versete si nu este specificat cĂ  trebuia sĂ 
  trĂ iascĂ  toatĂ  viata cu ea ,ci doar cĂ t ar fi avut primul copil (mostenitor).
  Despre animalele curate si necurate , pĂ sĂ ri si pesti si alte asemenea,
  porunci , oare nu avea dreptul ca” Dumnezeu” sĂ  le cearĂ  sĂ  asculte de toate acestea . Ca si Creator , a fĂ cut toate perfect , dar dupĂ  cĂ derea
  omului in neascultare toate si-au schimbat cursul , prin intrarea in cadrul
  creatiei a aceluia care a devenit VrĂ jmasul sau Impotrivitorul lui Dumnezeu ( lucifer, satana, diavolul, sarpele cel vechi si nu peste multĂ 
  vreme il vom vedea domnind pe acest pĂ mĂ nt ca Anticrist ). Nu trebuie
  sĂ  uitĂ m nici mĂ car o clipĂ  cĂ  acest fost inger a lui Dumnezeu , dupĂ  ce
  l-a inselat pe om si a luat in stĂ pĂ nire pĂ mĂ ntul ĂŹi va conduce pe oameni pĂ nĂ  acolo incĂ t i se vor inchina ca unui dumnezeu si ai grijĂ  ,
  inteligenta lui este cu mult mai superioarĂ  decĂ t a omenirii de azi si de
  ieri luatĂ  ca un intreg. Si un alt adevĂ r , stĂ pĂ neste peste o intregĂ  armatĂ  de spirite ( duhuri ), care lucreazĂ  pe acest pĂ mĂ nt pt. ai aduce
  planul sĂ u la indeplinire influientind spiritele oamenilor ( de la atei pĂ nĂ  la capi de religie , de state, guverne ). DeocamdatĂ  atĂ t.

 12. @ ADMIN. Cu ingĂ duinta ta voi continua. La inceput cĂ nd ti-am pus
  intrebarea „esti evreu sau crestin”, am pus-o doar cu ideea cĂ  oricum
  te situezi inafara acestor grupĂ ri si nu prea vĂ d sensul de abordare a acestor teme ,cine ar avea de cĂ stigat ceva. Pt. un evreu,” Legea si profetii „, era ceva ca si ” aerul „, si insĂ si existenta lor ca natiune si popor, acest Dumnezeu care S-a autointitolat ca si „Dumnezeul lui Avraam , Isaac si Iacov” , „Dumnezeul cerului si al pĂ mĂ ntului „, acest
  Dumnezeu, (tu poti sĂ  spui in termeni mai moderni ,”entitate spiritualĂ ,
  inger , extraterestru „) putin importĂ ,”A VORBIT” in fata acestui popor , IL
  auzeau milioane de oameni , L-au cunoscut POPOARELE antice din jurul
  natiunii Israel, L-au cunoscut imperiile antice ( egiptean, asirian ,
  babilonian, persan , grec si apoi roman prin Iisus Hristos ), deci tu vrei sĂ 
  lupti impotriva credintei in acest Dumnezeu. IntreabĂ -te care ar fi sanse- le tale . Acum despre ce-a de -a doua grupare „crestinii „. Nu mĂ  refer
  aici la crestini de formĂ , nĂ scuti crestini in asa zise tĂ ri crestine , ci la
  „crestini ” , care au aderat ei insĂ si in mod deliberat in a-L ACCEPTA pe
  DOMNUL ISUS ca si Domn al vietii lor, ” crestini”, care sute de ani au fost persecutati ,torturati, omoriti in chinuri groaznice , in tot ceeace mintea diabolicĂ  a semenilor lor au putut inventa si apoi ca , ” o ironie a
  soartei” , insĂ si „religia crestinĂ ” a inceput sĂ  reediteze faptele celor pĂ gĂ ni , tuturor celor care nu acceptau controlul spiritual absolut a conducĂ torilor religiosi aliati cu cei politici. Acestea le-am spus
  doar pt. a avea o privire de ansamblu si a nu pune” = ” intre credintĂ 
  si religia unui popor sau mase de oameni care propriu zis nu stiu mai nimic si nu-i intereseazĂ  prea multe ,crezĂ nd cĂ  doar conducĂ torii religiosi se pot ocupa de aceste lucruri si-i pot invĂ ta.
  SĂ  trecem si la cĂ teva rĂ spunsuri posibile in privinta temelor abordate in articolul tĂ u.
  Despre tratamentul degradant al femeii ,nici un esemplu ?
  In (1 Cor. 14: 34-35) . Femeia nu poate predica sau propovĂ dui Evang.
  in BisericĂ , dar poate si trebuie sĂ  se roage , poate sĂ  cĂ nte imnuri si cĂ ntĂ ri , poate sĂ  facĂ  parte din corul Bisericii.
  In V. LegĂ mĂ nt Dumnezeu a dat aceste porunci si legi doar pt. Israel (
  dobitoace curate si necurate) pt. al prezerva de bolile cu care se confruntau Egiptenii si alte popoare din jur. Aminteste-ti de epidemia de trichinozĂ  care a fost si la noi , cĂ tiva ani dupĂ  revolutie ( sute de pers.
  in spitale). Timpul la evrei este f. cald si conservarea cĂ rnii de porc mult mai anevoioasĂ  si poate predispune la aceste imbolnĂ viri, de aceea noi
  tĂ iem porcul la” CrĂ ciun”. Aceasta pt. timpurile de atunci.
  Liliacul ,fĂ cea parte din cele necurate, citeste atent.
  DacĂ  m-as imbrĂ ca ca o femeie as fi „transexual”, cu consecintele……
  ( Deut. 22:28 ), deci , femeia a fost luatĂ  de nevastĂ  si nu va putea s-o
  lase , cred cĂ  este o lege mult mai bunĂ  ca in ziua de azi, cĂ nd femeia
  violentatĂ  rĂ mĂ ne frustatĂ  si rusinatĂ  si poate chiar imbolnĂ vita de SIDA
  si fĂ ptasii scapĂ  , ( am cunoscut pe cineva care a participat la un viol in
  grup, si ca sĂ  scape toti de inchisoare ,el a luat-o de nevastĂ  ) , sic….dupĂ  3600 de ani , noi am aplicat aceeasi lege, unde vezi greseala?.
  ( Iesirea 21:22). Traducerea lasĂ  un semn de intrebare in versiunea ta. Se spune „doar dacĂ  o fac sĂ  nascĂ  inainte de vreme , sĂ  plĂ teascĂ ; altfel, dacĂ  se intimplĂ  o nenorocire ( moare copilul sau femeia),vei da
  viatĂ  pt. viatĂ . Aceste legi incĂ  se practicĂ  in multe alte tĂ ri si in ziua de
  astĂ zi, nu in occident (doar in cazul cĂ nd vom fi Islamizati ).
  ( Iesirea 29:10). Sacrificii si jertfe . Toate , dar toate, popoarele antice
  aduceau jertfe zeilor si idolilor la care se inchinau, si in afarĂ  de Israel,
  celelalte aduceau si jertfe umane ( copii, bĂ rbati si femei).
  Era conceptul de dupĂ  cĂ derea omului ,” cĂ  fĂ rĂ  vĂ rsare de sĂ nge nu
  existĂ  iertare”, numai cĂ  Dumnezeul lui Israel , a LUAT acest popor si I-a
  dat LEGI , tocmai pt. desrĂ dĂ cinarea acestor practici ingrozitoare si le-a
  sostituit cu jertfe de animale urmĂ rind douĂ  scopuri :
  1) Prin aceste jertfe sostitutive , Dumnezeu , ierta pĂ catul poporului SĂ u
  si-L putea asculta in cererile lor si le putea EL INSUSI vorbi, ( dupĂ  pĂ cat
  Dumnezeu a intrerupt orice legĂ turĂ  cu majoritatea oamenilor si le-a
  respectat alegerea fĂ cutĂ  , UN alt STAPIN= Lucifer).
  2) INDREPTAREA privirilor spre CEL ce avea S-Ă l trimitĂ  pt. RĂ scumpĂ rarea omului cĂ zut „JERTA SUPREMA „, prin care Dumnezeu
  cheamĂ  la SINE pe toti oamenii din orice popor , limbĂ  , natiune care
  acceptĂ  aceastĂ  „jertfĂ ”, si ies de sub stĂ pinirea lui Lucifer, si formeazĂ 
  poporul LUI pe pĂ mĂ nt , Biserica lui Iisus Hristos .
  P.S. CĂ te sute de mii de animale ? poate mai mult, se taie zilnic pe acest pĂ mĂ nt pt. ca tu si eu sĂ  mĂ ncĂ m o „bucĂ ticĂ  de carne” ? si cine le condamnĂ  aceste practici ?.

 13. biblia este istoria evreilor.doar atat.ce treaba avem noi cu ei ?
  de ce ne inchinam unor oameni? pt ce intelegem niste oameni pe care nu ii cunoastem?cu isus,josua…………….cum mortii lui il cheama…….

 14. terminati cu isusi ,evrei ,preoti si prostii de acum 2000 de ani.lumea este asa cum este! este stupid sa credem ca era noastra este dupa isus!!!!un impostor, un eretic,un famnatic!!!!leaganul civilizatiei umane a inceput undeva in carpati sau in tibet…………………dupa unii cu un pic de capatana!adevarul este altundeva ……in nici un caz in ierusalim sau in israel…..DUBAI E UN DESERT TRANSFORMAT IN MAGIE PT UNII…..daca iesi 5 km din el ……E DESErt!!!!!!!!!! si sa nu uitam ca dubaiul e facut de englezi ,germani ,spanioli……….oameni cu interse .pt cine a fost acolo si a vazut …NIMIC……..ii rog sa iese sa se plimbe vara prin asa zisul paradis pe strada vara ! nu suporti caldura!!!!!!! e groaznic!!!!!!
  de aceea un apartament frumos in DUBAI e la acelasi pret ca si unul in bucuresti! intr o zona mai buna!
  de c oare?
  de cele mai multe ori prostia se plateste!daca crezi ca un om acum 200 0 de ani era dumezeu insusi si dumnezeu se transforma in om …….treaba ta !!!!!!!!! noi ceilalti ne rezervam dreptul de a zbura pe luna pe marte ,jupiter ,pluto si alte planete pentr u ca adevaratul dumnezeu sau cum vrem noi sa ii spunem ne permite.ne permite sa credem ca trebuie sa furnizam televiziune prin cablu! sa te uiti pe un televizor -plasma- sa ai lumina in munti ,sa iubesti, sa fi bun,sa plantezi pomi fructiferi si nu numai in orice colt al pamantului,sa imperchezi un cal cu un magar ,sa ai un catar in curtea ta.LUMEA ESTE ASA CUM ESTE !DUMNEZEU se joaca cu noi. sa i multumim zi de zi ca EXISTAM ! ADEVARUL ESTE DINCOLO DE NOI!

 15. omul cat traieste ,invata ! C?????? TU sa mi spui? cred ca nimeni nu are c sa mi raspunda fiindca nici eu nu stiu c sa inteb….

 16. nu EU te am mantuit! TU SINGUR prin credinta ta te ai mantuit!VA DAU SI NUMARUL DE TELEFON AL LUI ISIUS :666 restul judecati voi!pauza.

 17. sa nu intre satana in pasaport ,buletin si permis auto ,ca asta e ultima!!! vine sfarsitul lumii! poate mai traiesc insectele! si ce daca eu de ieri am devenit insecta! deci mai am un ciclu de trait ! treba voastra!

 18. raportati bilblia ca si km 0 al universului! de parca km ar avea 1000 de metrii!???????????????????????
  judecati oamenii de parca lumea ar fi inceput acum 2000 de ani aproximativ……apropo……tu nu faci muci in nas? EU FAC ! si ce?…….uite ca trebuie sa facem toti! da da israelienii nu fac ca acolo s a nascut isus! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 19. si la final ,vorba unui prieten,noroc ca l am cunoscut:ARDEI DOAMNE CA NU STIU C FAC!!!!!!!!!!!

 20. de ce cred eu in Domnul? pt. ca El este pt. mine un Mantuitor divin! De ce cred eu in declaratiile Bibliei? Pt. ca in ea am gasit glasul lui Dumnezeu vorbind sufletului meu! dak esti cu adevarat interesat si doresti din tot sufletul sa il gasesti pe Dumnezeu, atunci il vei gasi! dar dak nu esti interesat, ba mai mult te lasi folosit de satana sa vb. impotriva Lui si a Cuvantului Sau atunci inseamna ca doar vrei sa fii bagat in seama! LEapada eul si roaga-te ca Isus sa faca o minune in viata ta! si crede lucrul acesta! nu vedeti ca tot ce este bun este de la El? si va veni timpul knd toti vom trebui sa facem o alegere! de partea cui ai sa ramai?P.S. te rog inainte de a citi Biblia incearca sa te rogi pt. ca sa o intelegi> acuma e mai greu ca esti ateu. dar te asigur k intr-o zi vei vedea pe Domnul! doar de vei vrea! din suflet iti vb.! cauta-l pe Domnul!

 21. La 25 de ani fiind ofiter in armata romana,pentru a adauga o mica caramida culurii mele, am citit Biblia si asta crede-ma din forta! La 45 de ani citind-o,n-am mai considerat-o indispensabila ci din contra.Mai asteapa,poate ti-o veni randul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sa fim siguri ca nu esti un robotel :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.