Despre Invierea lui Iisus

Si acum un exemplu beton, pentru a vedea exactitatea celor scrise in N.T.

Matei 12:40 – Ca precum a fost Iona in pantecele chitului trei zile si trei nopti, asa va fi si Fiul Omului in inima pamantului trei zile si trei nopti.

Dupa cum stim, rastignirea a avut loc vineri dupa-masa/seara iar invierea duminica dimineata. Faceti socoteala, inseamna undeva in jur de 1.5 zile.

Citind intr-o carte de tilcuiri, scrisa de un arhiepiscop, am gasit o tentativa de explicatie: zilele si noptile se numara in parte, si nu fiind intregi, ca ne-am obisnuit noi de multe ori’.

Convenabil, nu? Dar chiar si asa, sa admitem aceasta ipoteza, sa vedem cate fractiuni de zile & nopti au trecut intre cele 2 evenimente… seara de vineri = prima zi;

noaptea de vineri spre sambata = prima noapte; ziua de sambata = a doua zi; noaptea de sambata spre duminica = a doua noapte; Desi din Matei 28:1 aflam ca duminica dimineata era deja inviat, cand se lumina de ziua, deci insemnand ca invierea a avut loc pe timp de noapte, neintrand in a 3-a zi, fiind totusi la limita, acceptam sa socotim si aceste minute fiind o zi intreaga. Tragand linie, cu toata bunavointa, ajungem la 3 zile si 2 nopti. Concluzia?

Comments

comments

7 comentarii la „Despre Invierea lui Iisus”

 1. Am putea spune din context ca ori Apostolul Matei sau Levi pe numele lui, numara ca la vama din 2 in 2, ori ne-a relatat cuvant cu cuvant spusele lui Iisus, insa Acesta nu a putut aprecia cu exactitate cat va zabovi in Iad.
  Aici eu zic ca este vorba de noi romanii care suferim de perfectiune (in a pretinde) si de ‘buna ziua’ in general. O spun ca unul care traiesc in afara tarii si lucrez in parte cu nemti si cu romani. Insa e foarte posibil sa ma insel, fapt pentru care tot ce am spus reprezinta opinia mea personala si suport toate consecintele derivate.

 2. Concluzia?

  Iisus a fost răstignit vineri şi a înviat duminică dimineaţa. Adică a treia zi. A treia zi de azi (luni), este miercuri.

  Ai omis cu totul contextul cultural al evreilor. La ei o zi ţine de seara până seara. Astfel Iisus fiind răstignit înaintea serii de vineri. A doua zi a ţinut până sâmbătă seara, iar după sâmbătă seara se afla deja în a treia zi – aşa că Duminică (şi noaptea dacă vrei tu) era a treia zi(deci unde e inconsistenţa?).

  Observ că argumentele dumnoavoastră vin nu din faptul că ştiţi ceva, ci din acela că nu ştiţi. (pentru că dacă ştiaţi, nu vă angajaţi la asemenea argumente – nu e onorific).

  Am o întrebare: Vreţi să cercetaţi ca să vedeţi dacă Biblia e adevărată sau vreţi să demonstraţi că este falsă?

  Argumentul este revoltător în primul rând din punct de vedere intelectual (ca să nu mai vorbim de faptul că vă angajaţi într-o luptă în care sunteţi întreţinut de ignoranţa faţă de aceste informaţii minime, ca cea pe care v-am oferit-o).

  Puteţi într-adevăr să ridicaţi întrebări în ce priveşte Biblia, dar în primul rând trebuie să vă asiguraţi că nu afirmaţi lucruri care vă submină ţinuta intelectuală. Pentru că, dacă eu văd pe cineva că afirmă sus şi tare ceva anume (de exemplu articolul de faţă), şi dacă văd şi că are la bază neştiinţa, nu ştiinţa – atunci mă gândesc ce trebuie să fie în mintea omului respectiv. Concluzia o trageţi dumneavoastră.

 3. Completarea o găseşti la mine pe blog. Varianta la care am răspuns este cea legată de a treia zi.

 4. Sa stiti ca aceasta atitudine nu va onoreaza, daca nu stiti purta un dialog civilizat, fara sa jigniti, ar trebui sa va abtineti. Parca in discutia asta dvs erati ‘crestinul’, deci comportati-va ca atare.

  Din nou ignorati ce zic eu si comentati aiurea, nu am zis ca invierea a fost sau nu in a 3-a zi, sa veniti cu argumentele acestea.
  Indiferent de context, de cultura, o zi este 24h si se compune dintr-o zi (lumina) si o noapte.
  Profetia spune clar ca este vorba de 3 zile si 3 nopti, chiar daca luam ora 0 ca inceputul zilei, sau ora 6 dupa-masa, ziua tot 24 h are. Si in nici o varianta nu se pot numara 3 nopti, oricum ati socoti. Acolo e incosistenta.

 5. Am observat de cum am postat comentariul ca nu ati prezentat argumentul clasic, de aceea am mentionat dupa ce v-am raspuns ca gasiti la mine pe blog completarea.

 6. Admin pateste asta:”strecoara tântarul si înghite camila!” (Matei 23:24)
  Si cam des.

  Isus a inviat din morti, lucrul asta nu stiu cum de ii scapa. Admin, aici trebuie sa ataci tu de fapt, pentru ca noi crestini de aici ne tragem puterea, vorbesc serios.

  Iar Syme a raspuns destul de clar. Daca ar fi scris in Biblie ca Iona ar fi stat in pantecele balenei 72ore …..

  Apropo, exista cazuri in care balenele au inghitit oameni si apoi i-au varsat pe malul marii inainte sa moara ( unii oameni au supravietuit, chiar daca aveau pielea mancata de sucurile gastrice din burta balenei)

 7. @Daniel Boldeanu, nu din Biblie ne tragem puterea! In trecut majoritatea erau analfabeti si totusi erau buni crestini! Credinta s-a transmis in mare parte prin ucenicie si prin exemplu propriu. Cei care transmiteau credinta mai departe erau vazuti ca si Sfinti de masele de oameni. Gandeste-te ca in trecut oamenii se inchinau la nenumarati zei, cum puteai sa-i convingi sa se roage la un singur Dumnezeu pe care ei nu-l vedeau, in schimb vedeau soarele, vedeau natura (pentru fiecare avand cate un zeu).

  Syme a zis foarte bine! Adminu acestui blog nu cauta dupa adevar, ci el cauta orice spre a-si justifica ateismul. Constiinta trebuie pacalita cumva! Mai mult de atat a creat aceasta mizerie de blog ca sa-si satisfaca egoul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sa fim siguri ca nu esti un robotel :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.